De bouw van de nieuwe CO2 afvanginstallatie is al in het voorjaar van 2023 gestart. Maar onlangs kwam het project pas groot in het nieuws. Toen werden de uit Estland afkomstige reuze-onderdelen voor de nieuwe installatie namelijk dwars door Hengelo getransporteerd. Met een itemlengte tot maar liefst 43 meter was dat een uitdagende klus voor het transportteam van Wagenborg Nedlift.
RTV Oost wist deze bijzondere transportoperatie mooi op camera vast te leggen.
Daarna zijn de ladders en bordessen aan de proceskolommen gemonteerd en vorige week was het dan zover: de reuzeonderdelen konden op hun plek worden gezet.
Voor deze hijsoperatie is de ‘grande dame’ uit de vloot van Wagenborg Nedlift ingezet: de 700-tons Liebherr mobiele kraan. Voor het kantelen van de kolommen van horizontale naar verticale positie assisteerde de 300 tonner en het transport tot onder de kraanhaak werd met SPMTs uitgevoerd.
Het leverde een kunstig samenspel op dat dankzij de prima voorbereiding heel soepel verliep. Zowel de opdrachtgever als de fabrikant van de kolommen spraken hun waardering uit over het vakmanschap en het plezier waarmee het transport- en hijsteam het werk uitgevoerd heeft. En dat is precies waar het om draait bij Wagenborg Nedlift!
Beelden: Twence
"Dit knappe staaltje teamwork is, letterlijk en figuurlijk, een mijlpaal in de bouw van de grootschalige CO2-afvang-installatie van Twence"
Ilse Jansink, Twence
Samen naar een duurzame regio. Daar staat Twence voor. Twence haalt zoveel mogelijk grondstoffen en energie uit afval, biomassa en de zon. Met vooruitstrevende technologie en baanbrekende projecten draagt Twence bij aan de ontwikkelingen die onze wereld nodig heeft.
Meer informatie over het grootschalige CO2 afvangproject van Twence is te vinden via onderstaande link.